Καταρράκτης Λειβαδίτης-Φαλακρό Όρος


Ταξιδεύουμε🚌 στον νομό Δράμας!! 🌍 Το όνομά της πόλης προέκυψε από το «Υδράμα»-«Δύραμα» και προέρχεται από τα άφθονα νερά που αναβλύζουν στην περιοχή. 🌊 Το Φαλακρό είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά και βιοποικιλότητα βουνό που ορθώνεται περήφανο με τα ατέλειωτα οροπέδια, ☘️☘️τις απότομες πλαγιές και τα πυκνά δάση του, ορίζοντας το τοπίο και την άγρια φύση🐅 στα ανατολικά της Μακεδονίας. Έχει ψηλότερη κορυφή🥾 τον Προφήτη Ηλία (2.232 μ.)🧿 Καταρράκτης Λειβαδίτης Μέσα σε ένα δασωμένο μικρό φαράγγι της Δυτικής Ροδόπης κρύβεται ένας από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους καταρράκτες των Βαλκανίων, ο θρυλικός Λειβαδίτης🎶🎶. Ο καταρράκτης βρίσκεται σχεδόν στα σύνορα των νομών Δράμας και Ξάνθης και έτσι έχει δύο ονομασίες: καταρράκτης του Τραχωνίου για τους Δραμινούς και του Λειβαδίτη για τους Ξανθιώτες💎. Είναι καλά κρυμμένος σε μια δυσπρόσιτη περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, στους δυτικούς πρόποδες του όρους Κούλα και σε υψόμετρο 890 μέτρων, κοντά στο διάσημο για την παρθένα φύση του, δάσος της Χαϊντούς.🌲🌲 Ο καταρράκτης βρίσκεται πάνω στο μικρό ποτάμι του Μυλοπόταμου, ενός παραποτάμου του Αρκουδορέματος, βόρεια του χωριού Λειβαδίτης.🐻 Σε κάποιο σημείο του ποταμού τα νερά σχίζουν κάθετα τον βράχο, πέφτοντας από ύψος 40 περίπου μέτρων, δημιουργώντας έτσι τον καταρράκτη🐟 του Λειβαδίτη που διακρίνεται από μια αραχνοΰφαντη μορφή!! 🐙 Πάμε λοιπόν να δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα μας. *Ημέρα 1η 28 Οκτωβρίου. Αναχώρηση από Αθήνα για την Δράμα με ενδιάμεσους σταθμούς για χαλάρωση. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και ελεύθερο πρόγραμμα για φαγητό και ποτάκι. *Ημέρα 2η. Πρωινό ξύπνημα και πρωινό. Αναχώρηση για το χωριό Λειβαδίτης από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας στους καταρράκτες. Αφού απολαύσουμε το μοναδικού κάλους τοπίο θα επιστρέψουμε στο χωριό και θα γευματίσουμε πριν γυρίσουμε στην πόλη για ξεκούραση και βόλτα. Η πόλη της Δράμας προσφέρεται για ατέλειωτες βόλτες μιας και τα αξιοθέατα της είναι πάρα πολλά. Ημέρα *3η. Αναχώρηση λίαν πρωί για το χιονοδρομικό κέντρο του όρους Φαλακρό όπου και θα ξεκινήσει η ορειβατική μας διαδρομή. Η θέα της κορυφής αποζημιώνει την ελαφρώς κοπιαστική ανάβαση.... Άλλωστε βρισκόμαστε στα 2238 μέτρα!!! Επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο αφού πρώτα γεμίσουμε τις μπαταρίες σε ταβέρνα της περιοχής. Ημέρα *4η. Η επιστροφή. Μία είναι η Θεσσαλονίκη..... που ποτέ δεν χορταίνεις... Ένα τελευταίο καφεδάκι και ένα πλούσιο γεύμα στον Θερμαϊκό είναι το κορύφωμα του 4 ήμερου❤️


  • Ημερομηνία: 28/10/2021 06:45 - 31/10/2021 22:30
  • Τοποθεσία: Καταρράκτης Λειβαδίτη (Χάρτης)

Περιγραφή

1η Ημέρα Φαλακρό Όρος
Β.Δ.: 1, ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 7,5χλμ,Υ.Δ.:650μ.,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ 4,5 ώρες.

2η Ημέρα Καταρράκτης Λειβαδίτης
Β.Δ.: 1, ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 6χλμ,Υ.Δ.:540μ.,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ 4ώρες.

Εξοπλισμός:
Μποτάκι πεζοπορίας,Μπατόν,Αδιάβροχο,προσωπικό φαρμακείο1,5 λίτρο νερό,σνακ.

Πάντα 2ο ρουχισμό και παπούτσια καθαρά για το λεωφορείο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 230 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις μεταφορές,(Καύσιμα,διόδια,λεωφορείο,διαμονή οδηγού,γεύματά του)
3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 3 αστέρων,
Έξοδα διοργάνωσης, και των συνοδών.
Το ποσό της προκαταβολής είναι 70 ευρώ και η προθεσμία συμμετοχής &καταβολής είναι ως 15 Σεπτεμβρίου.
----------
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-Συνάντηση 6:45 Στο Μουσείο στου ΦΙΞ επί της Συγγρού
1)Εθν. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(ΦΙΞ) 7:00
2)Παναγίτσα στο Περιστέρι 7:05
3)Φιλαδέλφεια Στάση Renault 7:20
4)Άγιο Στέφανο 07:25
5)ΣΕΙΡΙΟΣ 07:45
6)Olympus Plaza 7:50
7)Κάστρο 8:10
----------
Προσοχή: Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται από όλους τους συμμετέχοντες και θεωρείται δέσμευση συμμετοχής στην εκδρομή.Δέσμευση δεν θεωρείται μόνο η προκαταβολή.
Φόρμα συμμετοχής:ΕΔΩ
------------
Εαν επιθυμείτε να παραγγείλετε μπλουζάκι των Ελικώνιων Περιπατητών Κάντε κλικ στο λινκ ΕΔΩ
Τηλ.Επικοινωνίας 6977 423 738 Τάσος Ηλιάδης