Σχετικά

Η αγάπη μας για το βουνό και η συνεχής επαφή μαζί με την φύση  συνετέλεσε τον Οκτώβρη του 2016 να επινοήσουμε την ομάδα "Ελικώνιοι Περιπατητές"με έδρα το μικρό γραφικό χωριό Νεοχώρι Βοιωτίας με σκοπό να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας οδηγώντας με ασφάλεια ανθρώπους που αναζητούν να γνωρίσουν το βουνό και να μυηθούν σε αυτό.
Σκοπός είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ελικώνα και συγκεκριμένα στο ανατολικό του τμήμα μέσω διαφόρων εξορμήσεων (πεζοπορία-ορειβασία) τόσο όσο στο φυσιολατρικό κομμάτι αλλά και στο πολιτιστικό.
Στις παρυφές του Ανατολικού Ελικώνα με κορυφογραμμή τον Ζαγαρά και με ψηλότερη κορυφή την Μοτσάρα 1525μ. κρύβεται η Άσκρη η οποία είναι η γενέτειρα του Ησιόδου του δεύτερου μεγαλύτερου ποιητή μετά τον Όμηρο της αρχαίας μυθολογίας.Ένα αρχαίο θέατρο και ένα αρχαίο ιερό μένουν κρυμμένα στην αγκαλιά του άγνωστου βουνού του Ελικώνα μαζί με τις Μούσες και μια κρήνη η οποία δημιουργήθηκε από το χτύπημα του φτερωτού αλόγου "Πήγασου" η Ιπποκρίνη και ο ποταμός Ολμειός με τα γάργαρα νερά του όπου οι Μούσες χόρευαν και λούζονταν σε αυτόν.
Ελάτε στην παρέα μας να σας ταξιδέψουμε σε όμορφα μέρη της χώρας μας και όχι μόνο, ελάτε να γνωρίσουμε τον Ελικώνα με τις δικές του όμορφες διαδρομές και εικόνες γιατί...life is a Journey!!!